Почетна / Дом и градина / 2 начини како да ги декорирате хартиените лустери

2 начини како да ги декорирате хартиените лустери

Kako da gi dekorisate hartienite lusteri

Обичните хартиени лустери можете да ги модифицирајте и да додадете свој печат, па истите ставете ги во дневната или детската соба како уникатен декоративен додаток во домот или направете ги специјално за некоја пригода како свадба или роденден.

Омбре хартиен лустер

За да го направите овој омбре (градација на истат боја) хартиен лустер ви е потребно помалку од половина час и е многу едноставен за правење. Потребно ви е хартиен лустер, тенка хартија во боја и лепило.

Од тенката хартија во боја исечете кругови и истите почнете да ги лепите од долниот дел на хартиениот лустер нагоре. Круговите хартија треба да ви се поклопуваат и на тој начин ќе го добиете омбре ефектот – ефектот на нијансирање.

Ombre hartieni lusteri

Хартиен лустер со пеперутки

За да го направите хартиениот лустер со пеперутки потребно е да направите оригами од пеперуги и истите да ги залепите на хартиениот лустер.

Dekorirani hartieni lusteri so peperutki