Почетна / Популарно / Нова година / Популарно на Pinterest: 5 скандинавски божиќни декорации

Популарно на Pinterest: 5 скандинавски божиќни декорации

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

Скандинавскиот стил го дефинираат три главни карактеристики: функционалност, едноставност и убавина.

Она што ни се допаѓа кај овој стил е фокусот на светлината и природните материјали, како и тоа што одлично се интегрира и одговара на малите простори во кои повеќето од нас живеат.

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

Украсување на вашата скандинавска новогодишна елка опфаќа 4 главни компоненти: светла, лајсни, орнаменти, ангел на врвот и секако природна елка! За скандинавски изглед, изберете 2 или 3 бои.

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

За Божиќна декорација на трпезата, зошто не ги покрите вашите светилки со некои растенија? Можеби никогаш не сте размислувале за тоа, но резултатот е навистина неверојатен!

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

Можете да се одлучите за поедноставна, а сепак убава Божиќна декорација за совршена Божиќна вечера.

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

Магијата на Божиќ се покажува уште при влезот во вашиот дом. Не заборавајте, едноставно и неутрално е клучот за декорирање во скандинавски стил.

Скандинавски божични декорации | Skandinavski bozikni dekoracii

Наместо комплициран венец за врата, направете скандинавска ѕвезда со минималистички декор.