Почетна / Napravi Sam (страна 10)

Napravi Sam

Киви на стапче со чоколаден прелив

Направи сам Рецепт - Киви на стапче со чоколаден прелив | Napravi sam - Kivi na stapce so cokoladen preliv

Консумирањето киви е многу здраво, а само еден плод од ова овошје содржи доволно витамини Ц за да ги задоволи дневните потреби на возрасен човек. Во споредба со лимонот, кој има 40 милиграма Ц витамин, во кивитe има дури од 100 до 400 милиграми Ц витамин во 100 грама плод.

Повеќе »

Разубавете го школскиот аксесорис со шарен селотејп

Направи сам - Разубавете го школскиот аксесорис со шарен селотејп | Napravi sam - Skolski aksesoris so saren selotejp

Декоративниот селотејп е шарен, забавен и се употребнува за најразлични направи сам проекти. Тука ви даваме неколку идеи како да го искористите шарениот декоративен селотејп за да го разубавите школскиот акцесоар.

Повеќе »

Како да ги свиткате коритците на учебниците

Направи сам - Како да ги свиткате коритците на учебниците за училиште или факултет | napravi sam - kako da gi svitkate koticite na ucebnicite za skolo ili fakultet

Денес е 1ви септември – почеток на нова учебна година. Враќањето во училиште значи набавка и подготовка на материјалите потребни за учење. Затоа, денес ќе ви презентираме како да ги завиткате новите учебници и работни тетратки за да ги зачувате коритците на книгите како нови.

Повеќе »

Торта од пелени

Направи сам - Торта од пелени за новородено бебе за повојница, мекици или baby shower | Napravi sam - Torta od peleni za novorodeno bebe za povojnica, mekici ili baby shower

Овие торти од пелени сигурно често ги забележувате во цвеќарите и продавниците за подароци (gift shop) и навистина се премногу интересни, несекојдневни и одличен подарок за новороденото бебенце. Најчесто се прават, односно се подаруваат за мекици, повојница или за baby shower.

Повеќе »

Бебешка играчка за над кревет со геометриски фигури

Направи сам - Бебешка играчка за над кревет со геометриски фигури | Napravi sam - Bebeski igracki za nad krevet so geometriski figuri

Нежна бебешка играчка за над кревет е одличен начин за занимавање на вашето новороденче додека лежи во неговото креветче. Денес ќе ви презентираме како можете сами да направите геметриска бебешка играчка за над кревет.

Повеќе »

Цветен ѕид во бебешка соба

Направи сам - Цветен ѕид во бебешка соба | Napravi sam - Cveten zid vo bebeska soba

Ако очекувате нов член на семејството, најверојатно веќе го подготвувате бебешкото катче во вашиот дом. Важно е трезвено и совесно да пристапите кон уредување на неговото мало зарство и да ја претворите собата на вашето новороденче во вистинска бајка.

Повеќе »