Почетна / Забава / Направи сам ФИЏЕТ СПИНЕР играчка

Направи сам ФИЏЕТ СПИНЕР играчка

Направи сам - Фиџет спинер | Napravi sam - Fidzet spiner

Сигурно досега имавте можност или да видите или да слушнете за новата заразна играчка меѓу младите – фиџет спинер.

Оваа играчка брзо ги освои срцата на децата, а почна да се продава како начин за младите деца да се соочат со анксиозноста и нарушувањата во вниманието, но тоа никогаш не е потврдено од експертите.

Фиџет спинерот всушност е мала направа која ви ја собира и во рака, составена од два дела, еден централен и еден кој се врти со помош на палецот или малиот прст. Ги има во разни бои, направени се од разни материјали и можете да ги купите веќе насекаде, но ние ќе ви покажеме неколку начини како може да си направите сами!!!

Што ви е потребно за да направите фиџет спинер:

  • синџир од велосипед
  • две стеги
  • лагер
  • ножици
  • штрав и две навртки