Почетна / Дом и градина / 10 начини како да го уредите влезот на вашиот дом

10 начини како да го уредите влезот на вашиот дом

Kako da go uredite vlezot na vasiot dom

Влезот на домот е исто што и корицата на книгата иако велат не суди и на книгата според корицата ние ќе ви помогнеме истото да не важи и за вашиот дом.

1. Праг за врата во форма на облак

Направете од вашиот стар теписон интересно облаче за пред врата кое што ќе го користите кога надвор времето ќе биде врнежливо.

Prag za vrata vo forma na oblak

2. Праг за врата со вашето презиме

Во случај ако не ви се допаѓа облакот можете да направите тепихче со вашето презиме, така гостите секогаш ќе знаат дека се на вистинската адреса.

Prag za vrata so vaseto prezime

3. Место за чување чанти и марами

Доста е расфрлање на чантите и шаловите низ домот.

Mesto za cuvanje na canti i marami

4. Стари чизми како вазна

stari cizmi kako vazna za cvejkinja

5. Маса за оставање ситници

Ако немате, направете едно жолто масиче за пред врата каде што ќе ги оставате клучевите и други ситници. Жолтата боја ќе внесе ведрина во вашиот дом.

Masa za ostavanje sitnici

6. Шумска ѕидна закачалка

Sumska zidna zakacalka

7. Стара дрвена столица

Stara drvena stolica

8. Елегантен детаљ со само едно парче даска и две ластичиња за вашите клучеви, наочари…

Parce daska so lastice za cuvanje na klucevi i naocari

9. Од рамка за слика направете знак за предупредување или добредојде

Ramka za slika za dobredojde

10. Дрвена ролетна за ставање ситници во претсобјето

Drvena roletna za stavanje sitnici vo pretsobje