Почетна / Дом и градина / Како сами да направите Базен од палети

Како сами да направите Базен од палети

Bazen od paleti

Правењето базен во вашиот двор можеби изгледа комплицирано но всушност е многу едноставно и брзо за правење доколку ги следите нашите инструкции.

Материјали и начин на изработка:

  • 9 палети (или повеќе, зависно од тоа колку голем сакате да ви биде базентот)
  • водоотпорен материјал (церада)

Bazen od paleti

Пред да почнете да ги редите палетите во круг погрижете се да најдете што е можно подебел и поиздржлив материјал (може и церада) кој што ќе биде долниот дел од базентот. Кога ке ги редите палетите погрижете се да бидат добро прицврстени една со друга. Материјалот зацврстете го за палетите одкако ке ги споите сите палети.

Bazen od paleti

Откако ќе го направите сето тоа, од внатрешната страна на базенот повторно поставувате водоотпорен материјал (погрижете се да е што поиздржлив) кој што исто така ќе го прицврстувате за палетите.

Bazen od paleti

Откако ќе завршите со поставувањето на основата почнувате со поставување на плавиот материјал кој што ќе направи да изгледа на вистински и не толку едноставен базен.

Bazen od paleti

На крај, пред да почнете да го полните со вода базенот ќе го обложите/декорирате надворешниот дел.

Bazen od paleti

Уживајте.