Почетна / Трикови и совети / Кујна / Кујнски алатки и гаџети кои ќе ви го олеснат животот | Совети и трикови

Кујнски алатки и гаџети кои ќе ви го олеснат животот | Совети и трикови

Kujnski alatki ii gadzeti del 1

Безбројните алатки и гаџети во кујната не само што можат да ви го олеснат готвењето, туку можат да ја направат храната повкусна и поинтересна. Затоа, не е важно што готвите, туку како готвите.

Ако поминувате подолго време во кујната верувајте дека овие кујнски алатки и гаџети ќе ви сочуваат драгоцено време при подготвување на храната и ќе овозможат кујната секогаш да ви биде чиста и средена.

1. Кутлача за супа

Оваа кутлача за супа е со рамно дно па слободно можете да ја наполните кутлачата и да ја оставите на масата пред да ја сипите во чинија.

Kutlaca za supa

2. Дизајнирано сукало

Направете интересни торти и колачи како во слаткара со помош на овие интересни дизајнерски сукала

Dizajnirano sukalo

3. Капак за тенџере

Капак за тенџере со дршка во форма на брод од каде искача пареа

Kapak za tendzere so drska vo forma na brod

4. Држач за нож во форма на самурај

Drzac za noz vo forma na samuraj

5. Интересна цедилка за чај

Interesna cedilka za caj

6. Ножички за сечење билки

Овие неверојатни ножички дефинитивно можат да ви го сменат животот

Nozicki za secenje na bilki

7. Коцки за мраз во форма на дијаманти

За само неколку евра колку што вреди оваа кујнска алатка можете да им ги служите пијачките на вашите гости со коцки мраз во форма на дијаманти.

Kocki za mraz vo forma na dijamanti

8. Штипкалка за мраз

Stipalka za mraz

9. Цедилка за чај во форма на ајкула

Cedilka za caj vo forma na ajkula

Cedilka za caj vo forma na ajkula

 

Cedilka za caj vo forma na ajkula

10. Магична алатка за сол и бибер

Magicna alatka za sol i biber

11. Даска за сечење и држач за кутлача

Daska za secenje i drzac za kutljaca

12. Ренде во форма на еж

Rende vo forma na ez

13. Калапи за варење јајца

Kalapi za varenje jajaca

Kalapi za varenje jajaca

14. Калап за сечење во форма на панда

Направете ја храната забавна за вашите деца со калапи за сечење леб во различни форми.

Kalap za secenje leb vo forma na panda

Kalap za secenje leb vo forma na panda

Kalap za secenje leb vo forma na panda

15. Ножици за пица

Сечењето на пицата никогаш не било полесно со овие ножички за сечење пица

Nozicki za secenje na pica