Почетна / Дом и градина / Направете нов потпирач на старата спална

Направете нов потпирач на старата спална

Napravete nov potpirac na starata spalna

Ви здодеа изгледот на вашата спална, а не сакате да вложувате многу пари за да го промените? Ви претставуваме еден од многуте начин како најбрзо, најевтино и најубаво да го промените изгледот на вашата спална, така што со малку труд и креативност можете да направите еден оригинален детаљ кој што ќе го освежи целиот простор.

Материјал за изработка

  • јаже/коноп по избор
  • материјал со дезен по ваш избор
  • хефталица за тапацирање

Начин на изработка

1. Цврсто врзете го јажето на долната страна од ќошот на потпирачот оставајќи доволно простор на крајот во случај да треба дополнително да го подесувате. Внимателно обвиткувајте околу бочните ќошеви на потпирачот. Слоевите треба да бидат едни до други без простор помеѓу нив и што е можно поцврсто да бидат затегнати.

Napravete nov potpirac na starata spalna

Napravete nov potpirac na starata spalna

Napravete nov potpirac na starata spalna

2. Кога ќе завршите со обвиткувањето, цврсто затегнете и врзете го со првиот јазол и додајте малку лепак на јазолот за да не може да се одврзе.

Napravete nov potpirac na starata spalna

Napravete nov potpirac na starata spalna

3. Исечете ја ткаенината на парчиња малку повисоки од вашиот потпирач.

Napravete nov potpirac na starata spalna

4. Вметнете ги парчињата ткаенина помеѓу слоевите од јажето. Можете да го правите тоа на секој четврти ред, сепак тоа е ваша желба и замисла.

Napravete nov potpirac na starata spalna

Napravete nov potpirac na starata spalna

5. Кога ќе завршите со ткаенината, долниот и горниот дел захафтајте ги за потпирачот но бидете сигурни дека претходно добро сте ги затегнале и вашата работа е готова.

Napravete nov potpirac na starata spalna

Уживајте.

Napravete nov potpirac na starata spalna