Почетна / Мода и убавина / Обетки направени со пердуви од паун

Обетки направени со пердуви од паун

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

Немаме никакво сомнение дека ви сами можете да си направите вакви интересни обетки со пердуви од паун. Во продолжение ви ги презентираме потребните материјали и начинот како да го изработите на овој аксесорис.

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

За овој Направи сам проект потребни ви се:

  • два пердуви од паун
  • клешти за превиткување
  • ножички за сечење
  • жица
  • делови за закопчување на обетки кои можете да ги најдете во продавниците за изработка на накит

Со ножичките скратете ги пердувите од паун со должина како на сликата.

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

Скинете ги почетните парчиња од пердувот, протнете ги монистрите и жицата. Жицата свиткајте ја од двете страни за да обезбедите да не испаѓаат монистрите и да го држи пердувот. Надворешната страна на жицата свиткајте ја во форма на круг, протнете го делчето за закопчување и добро зацвртете со клештата.

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

Napravi sam - Obetki napraveni so perduvi od paun

Бидете уникатни и креативни и направете си сами свој накит 🙂