Почетна / Дом и градина / Совети при избор на маса во трпезарија

Совети при избор на маса во трпезарија

Совети при избор на маса во трпезаријата

Трпезаријата е простор во домот кој треба да овозможи потполно уживање во вкусно подготвената храна и дружба со фамилијата и гостите. Основен предуслов за ова е избор на соодветна маса.

Денес на пазарот има голема понуда на маси, иако тоа не ве спречува сами да си направите маса по ваша мерка и желба. Во секој случај пред да купите или правите трпезариска маса треба да имате во предвид следново:

  • Колкава е големината на просторот каде што ќе ја сместите масата
  • Колку луѓе секојдневно ќе ја користат масата (членови на семејството)
  • Колку луѓе најчесто имате на некое славење (членови на семејство + гости)
  • Дали е попрактично правоаголна или кружна маса

За да дадете одговор на горенаведените прашања и за полесно да се одлучите која е совршената трпезариска маса за вас и вашето семејство погледнете ги скиците со димензии и облици на маси и одлучете се каква маса вам ви одговара.

Скици и дименции на маси во трпезариска соба

Скици и дименции на маси во трпезариска соба

Скици и дименции на маси во трпезариска соба

Откако ќе ја направите масата имаме уште еден совет за вас, а тоа е како правилно да ја поставите масата врз тепихот. Можете да видите на сликата подолу кој е правилниот начин за поставување на масата во трпезаријата.

Како правилно да ја поставите масата во трпезаријата