Почетна / архива овошје

архива овошје

Киви на стапче со чоколаден прелив

Направи сам Рецепт - Киви на стапче со чоколаден прелив | Napravi sam - Kivi na stapce so cokoladen preliv

Консумирањето киви е многу здраво, а само еден плод од ова овошје содржи доволно витамини Ц за да ги задоволи дневните потреби на возрасен човек. Во споредба со лимонот, кој има 40 милиграма Ц витамин, во кивитe има дури од 100 до 400 милиграми Ц витамин во 100 грама плод.

Повеќе »